Maak eerst het deeg, neem de koude boterblokjes en voeg hier een ei, de bloem, het zout en 150 gram suiker aan toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Snij de appel in schijfjes of blokjes en meng met de 25 gram suiker en de kaneel
Vet een bakblik in en rol het deeg uit met een deegroller en bedek de bodem en de zijkanten van de vorm hiermee. (bewaar nog wat deeg voor de reepjes op de bovenkant)
Bestrooi de bodem met het paneermeel
Verdeel hier de appelschijfjes of blokjes over
Rol het achtergehouden deeg wee uit en snijd er reepjes van om de taart kruislings meer te bedekken. Druk de uiteinden goed aan zodat ze op de taart vast komen te zitten.
Klop het laatste ei los en bestrijk de taart hiermee
Zet de taart in het midden van de oven en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar
Haal uit de oven en laat licht afkoelen voor je de heerlijke lauwwarme appeltaart opdient.